Tips og råd om Halloween

Tips og råd om Halloween

Publisert av Steinar Morten den 28.10.20.

I sammenheng med at Halloween nærmer seg, og Covid-19 fortsatt er en del av hverdagen vår, har FHI opprettet en side med tips og råd for dem som ønsker å markere dagen. Nettsiden med tips og råd finner du ved å følge linken under. 


https://www.fhi.no/nyheter/2020/halloween-rad/


Her kan du lese om hvordan du kan begrense antallet kontakter og tenke alternativt rundt feiring av Halloween, og om hva det er viktig å tenke på hvis du eller barna dine vil gå en runde med «knask eller knep» i nabolaget vårt.


I tillegg til å ivareta de som ønsker å markere Halloween, er det viktig å ivareta de som ikke ønsker besøk i disse dager. I USA er regelen om at tente utelys på 31.oktober betyr at du gjerne tar imot besøk av utkledde barn på godterijakt, men i Norge er ikke denne regelen like godt etablert. Dette kan føre til både irritasjon blant de som ikke ønsker besøk og skuffelse blant de barna som er ute på jakt denne kvelden. Anbefalingen er at alle som ønsker besøk pynter opp litt utenfor døra si, for å ønske besøkende velkommen, og at de som er ute og jakter godteri er flinke til å styre unna de husene hvor utelyset er slått av. Dette er spesielt viktig i den situasjonen vi er i nå.


Vi ønsker med dette alle beboere på Eltonåsen en fin høst videre.


Ta godt vare på hverandre, uansett om dere feirer Halloween eller ikke. 🙂